2013-07-07 18:43:34• hírek • Póti Orsolya

Szabadtéri terep-műhelymunkán a sajtó képviselői

Az Erdélyi Kárpát Egyesület - Szatmárnémeti és a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség (APM) közös pályázata keretében kirándulást szerveztek a szatmári sajtó képviselőinek július 5-6. között.

A Túr Menti Védett Területek természetvédelmi kezelésének participatív tervezése című pályázat keretében szabadtéri terep-műhelymunkát szervezett a szatmári sajtó képviselői számára az Erdélyi Kárpát Egyesület - Szatmárnémeti.

Az egyesület csapata péntek délután vezette körül az újságírókat és fotósokat a Túr Menti Védett Területeken, ahol a csoportnak lehetősége nyílt megtekinteni az egyedülálló élőhelyeket és védett fajokat, találkozni a terepen dolgozó kutatókkal, végigsétálni a tanösvényeken, végül pedig megkóstolni a helyi specialitásokat.

Ugyan az időjárás nem volt a legkedvezőbb, mégis jó hangulatban vágott neki a csoport az oda-vissza kb. 7 kilométeres túrának, melynek során figyelemmel követhették az ornitológusok munkáját is.

A program azért is volt különleges, mert ugyanekkor került megrendezésre a szatmári EKE egy másik fontos eseménye, a Biodiverzitás Napok, amelyen részt vettek a marosvásárhelyi Milvus Egyesület tagjai, a Babes-Bolyai Tudományegyetem Ökológia és Biológia Intézetének kutatói, illetve a Romániai Denevérvédő Egyesület képviselői.

A Biodiverzitás Napokon a szatmári szervezet tagjai több mint hatvan diákkal és kutatóval dolgoztak együtt, péntek délelőtt iskolásokat is fogadtak, szombaton pedig kerékpáros kirándulást is szerveztek a nagyközönség számára.

Mint megtudtuk, a Túr Menti Védett Területek összesen három természetvédelmi területet foglal magába a Túr folyó mentén: természetvédelmi területet, madárvédelmi rezervátumot és közösségi jelentőségi védelmi területet.

A látogatók informálása érdekében 2011 nyarán 35 tábla került kihelyezésre a községek területén. Ezeken a területek térképe látható jelmagyarázattal és a területek értékeinek rövid leírásával. A média képviselői számára a szatmári EKE 2012-ben szervezett első alkalommal hasonló szabadtéri terep-műhelyt, azért, hogy az újságírók informáltabbak legyenek a védett területekről.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: